Uitleg over Twister

Twister is in de basis een heel simpel spel. Er zijn dan ook niet heel veel dingen voor nodig om het te kunnen spelen. Wel is het belangrijk om een speelmat te hebben. Zonder de mat kan er niet gespeeld worden. Daarnaast is de draaischijf van belang. Deze staat eigenlijk in verbinding met de speelmat. De uitkomst van het draaien op de schijf maakt duidelijk wat er op de mat moet gebeuren. Wanneer beide elementen er zijn, dan kan het spel gespeeld worden. Het spel kan met meerdere spelers worden gespeeld. Dit is wel van belang voor het verloop.

Als laatste overblijven

Het doel van Twister is eigenlijk heel simpel. Er zijn meerdere spelers. De speler die het laatst overblijft is de winnaar. Je speelt in duels een-tegen-een tegen elkaar. Een derde persoon draait de schijf. Daarop komt dan een handeling te staan die door de spelers moeten uitvoeren. Het gaat dan om het plaatsen van een hand of voet op een bepaalde kleur op de speelmat. Wanneer een speler valt, dan heeft de andere gewonnen. Die neemt het dan op tegen de volgende speler. Wanneer één speler iedereen heeft verslagen, is dat de winnaar van het gehele spel. Dit kan soms kort, soms lang duren.

Binnen of buiten

Het voordeel van Twister is dat het overal gespeeld kan worden mits er een vlakke ondergrond is. Wanneer er genoeg ruimte is om de speelmat neer te leggen, dan kan er gespeeld worden. Dit hoeft dus niet perse altijd binnen te zijn. Bij goed weer kan er ook buiten gespeeld worden. In theorie kan er ook gespeeld worden zonder mat, maar dan moet een vervangende ondergrond met kleuren worden gevonden zodat de regels gehandhaafd kunnen blijven. Dit gebeurt eigenlijk nooit. De mat is vaak de beste manier om het spel naar behoren te spelen.