Top 3: spannende bordspelletjes

Bordspellen komen in alle soorten en maten. Maar er zijn ook hele spannende spelletjes, die net voor wat meer spanning zullen zorgen tijdens het spelen. Wij hebben hieronder een drietal bordspelletjes beschreven die wij zeker aanraden:

Monopoly Valsspelers Editie

Onderhandelen is niet voor iedereen weggelegd, maar als jij er een kei in bent dan is dit spel iets voor jou. De Monopoly Valsspelers Editie is er eentje om in huis te halen. Je komt namelijk alleen verder in het spel door niet altijd even eerlijk te spelen. Probeer andere valsspelers te spotten en kom er zelf mee weg. Koop ondertussen ook voldoende vakjes om te kunnen winnen. Maar let op, vals spelen mag alleen als één van de getrokken kaarten dat aangeeft.

30 Seconds Everyday Life

Het spel 30 Seconds is vooral geschikt voor grote groepen, dus ook tijdens feestjes of in de klas. In het ‘normale’ 30 Seconds spel kunnen de onderwerpen zeer uiteenlopen, maar bij 30 Seconds Everyday Life zijn het allemaal begrippen uit het doodgewone dagelijkse leven.

Het bordspel is best simpel, allereerst zal er gespeeld worden in teams. Een van de spelers in jouw team trekt een kaartje en moet binnen dertig seconden uitbeelden wat de onderwerpen zijn die op het kaartje staan. De zandloper zal in de gaten houden hoe rap de tijd verstrijkt. Het team met de meeste punten is niet per definitie de winnaar, een dobbelsteenworp kan alles veranderen.

Cluedo

Cluedo is één van de bekendste bordspellen aller tijden. In het spel is er een brute moord gepleegd, maar er zijn zes potentiële daders. Aan de spelers de taak om erachter te komen wie de moordenaar is. Kom erachter welk wapen is gebruikt, waar de moord is voltrokken en wie de dader is. Wie is de beste detective en mag zichzelf de winnaar noemen?