Bordspel: Commando Pinkelen

Familiespelletjes komen in alle soorten en maten, maar slechts enkele zijn ook echt ongekend populair. Het bordspel ‘Commando Pinkelen’ komt uit de handen van uitgeverij 999Games en is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar oud. Het spel dient met minimaal drie personen gespeeld te worden en er kunnen tot wel tien personen gelijkertijd meedoen. Een spelletje Commando Pinkelen duurt ongeveer vijftien minuten en behendigheid is noodzakelijk.

Spelleider

Commando Pinkelen is echt een ideaal familiespel. Een van de spelers zal in de huid kruipen van de spelleider, terwijl de rest ‘gewoon’ een deelnemer zal zijn. Alle deelnemers krijgen vijf elastiekjes om de vingers heen, deze zijn allemaal van dezelfde kleur. Er worden op de speeltafel speelkaarten neergelegd, hierop staan allerlei dieren met een bepaalde kleur. Dit kan bijvoorbeeld een groene vogel zijn. Daarna zal de spelleider een commando geven, bijvoorbeeld ‘commando rood’.

Winnaar

De spelers moeten vervolgens zo snel als mogelijk is hun hand met de elastiekjes op een dier leggen met die kleur. Mocht de leider een dier zeggen, dan maakt het niet uit welke kleur dat is, maar er moet dan op het desbetreffende dier worden geslagen. Maak je een fout, dan verlies je een elastiekje. Let op, zegt de spelleider alleen ‘rood’, zonder commando, en je anticipeert hier wel op? Dan ben je ook een elastiekje kwijt. De speler die als laatste overblijft mag zichzelf de winnaar van Commando Pinkelen noemen.