Top 3: Family Games

Als je een speelgoedwinkel inloopt dan zal je schrikken van de enorme keuze aan bordspelen. Veel verschillende ontwikkelaars brengen jaarlijks meerdere nieuwe spellen uit, in de hoop dat de nieuwe Monopoly of Cluedo ertussen zit. Meestal is dit niet het geval, maar desondanks zijn het wel bijzonder leuke familiespelletjes die het gehele jaar door gespeeld kunnen worden. Bekijk hieronder onze top drie met familiespelletjes:

Nummer 1: 1000 Bommen en Granaten

Liefhebbers van piraten kunnen het beste ‘1000 Bommen en Granaten’ gaan spelen. Het spel zal gespeeld worden met acht dobbelstenen en het doel is om gelijke symbolen te verkrijgen. Opnieuw dobbelen kan oneindig, maar er moeten wel steeds schedels opzij worden gelegd. Als de derde schedel wordt gegooid, dan heb je geen punten en is de volgende speler aan de beurt. Hoe meer gelijke symbolen, des te meer punten heb je gewonnen.

Daarnaast kan je nog extra punten verzamelen door goud of diamanten te verzamelen. Wanneer alle gegooide dobbelstenen punten opleveren dan krijg je nog een mooie bonus cadeau. Wanneer je met de eerste gooi vier of meer schedels gooit, dan moeten alle andere spelers punten inleveren. Kies een aantal punten dan bereikt moet worden om het spel te winnen en begin direct met spelen.

Nummer 2: 2 Leugens, 1 Waarheid

Het echte familiespel ‘2 Leugens, 1 Waarheid’ is ook geschikt voor grotere groepen, bijvoorbeeld op een verjaardagsfeestje. Deel de bizarste en spannendste verhalen met de andere. Elke speler moet steeds drie verhaaltjes vertellen, twee zijn leugens en eentje is de waarheid. Leer elkaar op een totaal nieuwe manier kennen en speel mee met dit fanatische spel.

Nummer 3: Bali

Op Bali geloven de inwoners in goden en demonen, dit zie je ook echt terug als je over straat loopt. De inwoners offeren dagelijks voor de goden en leggen dit op straat in een speciaal bakje met wierook. Het bordspel ‘Bali’ ga jij als landbouwer aan het werk en moeten goederen worden geofferd. Weet jij de goden het beste te eren, dan scoor je de meeste punten en ben je de winnaar.