Spelletjes voor de Kerstdagen

De Kerstdagen staan voor warmte, gezelligheid, vrienden en familie. Maar in de uurtjes voorafgaand aan het kerstdiner kan het nog wel eens bijzonder saai worden. Een bordspel uit de kast trekken is een optie, maar niet iedereen zal daar zoveel zin in hebben. Maar gelukkig zijn er nog tal van andere spelletjes die wel in goede aarde zullen vallen. Bekijk hieronder enkele leuke spelletjes voor de Kerstdagen.

Twee waarheden, één leugen

Voor het spel ‘Twee waarheden, één leugen’ heb je helemaal geen bordspel nodig. Elke speler aan tafel doet drie uitspraken over zichzelf. Je raadt het al, twee uitspraken zijn juist en eentje is pure onzin. Kan jij de leugen er tussenuit halen? De speler met de meeste punten is de winnaar. Je leert elkaar op deze manier ook nog een beetje beter kennen.

Likes & Dislikes

Elke deelnemer schrijft op een klein blaadje vijf likes en vijf dislikes. Oftewel, leuke dingen en minder leuke dingen. Daarna worden alle blaadjes in een bak gegooid. Om de beurt haalt een speler één van de blaadjes uit de boek en moet vervolgens raden van wie deze likes en dislikes zijn. Hoe beter jij de deelnemende personen kent, des te groter de kans op winst.

Briefjesspel

Het briefjesspel brengt de creativiteit van de speler echt naar boven. Elke speler schrijft op een vijftal papiertjes een bepaald object, persoon of eigenlijk alles wat er te binnenschiet. Alle papiertjes belanden in een kom. Er worden twee groepen gemaakt, de verdeling is natuurlijk jullie eigen keuze. In de eerste speelronde moeten de onderwerpen zo goed mogelijk worden omschreven, in de tweede speelronde moet het worden uitgebeeld en in de derde ronde moet je het onderwerp omschrijven in maar één woord. Kan jouw team de meeste onderwerpen raden en winnen?